Policy Åstorps VK

Alkohol- & Drogpolicy för Åstorps VK

I policyn definieras Tobak (snusning och rökning ), Alkohol, Narkotika och Dopningspreparat  som en drog och inkluderas i policyn.

Tobak och alkohol

Åstorps VK tillåter inte att barn och ungdomar under 18 år använder tobak eller alkohol inom vår verksamhet (träning, tävling och lägerverksamhet ).
Aktiva och ledare över 18 år samt föräldrar är förebilder för de yngre medlemmarna och skall därför föregå med gott exempel. Under träning och tävling är tobak förbjuden.

Det är inte tillåtet för någon av våra medlemmar, att under några omständigheter köpa alkohol, dricka alkohol eller uppträda berusad i föreningens profilkläder.

Narkotika och dopningspreparat
Allt bruk och hantering av narkotika och dopningspreparat är förbjudet enligt svensk lag, så även inom vår volleybollverksamhet.

Likabehandlingspolicy för Åstorps VK

Åstorps VK strävar efter att ge alla lika chans att spela och utvecklas oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck,  etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning. Vi har nolltolerans mot våld, kränkningar och hot.

Extra viktigt för Åstorps VKs styrelse och ledare är att sträva efter att:

• Styrelsen representeras av båda kön och representanter från alla grupper.

• Halltider fördelas så att alla grupper har samma chans att utvecklas.

• Vi har ledare av båda kön med samma möjligheter att utvecklas.

Åstorps VK kräver ett utdrag ur belastningsregistret från alla ledare i klubben. För att alla ska kunna känna sig trygga så har både ledare och utövare möjlighet att ställa in en träning om man befinner sig i en situation som skulle kunna skapa misstankar eller bli obehaglig på något sätt.

Uppdaterad: 05 FEB 2018 20:20
Skribent: Johannes Henrysson